Oppskrift på lammestek

Kjøpte benfri lammestek fra Smedstuen Gård, og her er oppskriften de anbefaler:

LAMMESTEK med fløtegratinerte poteter og stekt tomat.

Lammekjøtt både mørt og godt. Man behøver ikke være noen ekspert for å kunne lage denne retten. Bruk et steketermometer for å sjekke når steken er ferdig stekt, så ligger alt tilrette for et nydelig og velsmakende måltid.


6 - 8 porsjoner

1 utbenet lammestek ca 1,6 - 2,2 kg

2 ts salt

1 ts pepper

2 ss knust rosmarin eventuellt 1 stilk fersk rosmarin hvis du har.

hvitløk, 3-4 båter

1 vanlig løk i båter

3 Gulrøtter

1 liter vann

SAUS:

Ca 1 liter stekesky eller kraft.

5 ss Hvetemel, røres ut i litt kaldt vann

1 ss solbærsaft eller litt rødvin

1 ss soyasaus

salt og pepper etter egensmak

SLIK GJØR DU:

Gni inn lammesteken med krydder, salt og pepper. Del hvitløken opp i tynne båter, lag små snitt i steken og putt inn hvitløk og rosmarin.

Ha løk, gulrøtter og vann i en langpanne eller ildfast form. Legg steken over og stikk inn steketermometeret i den mest kjøttfulle delen.

Stek ved 125° C i ca 2 til 3 timer. 70° C på steketermometeret gir rosa stek. 76° C er gjennomstekt.

La steken hvile minst et kvarter før oppskjæring. Imens lager du sausen.

Gi sjyen et oppkok og tilsett jevning mens du rører godt. Smak til med solbær, soya, salt og pepper. Serveres med stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille. Grønsakene freses lett i smør på panne.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kate A. F.

Kate A. F.

37, Vestby

Jeg er en kløpper til å samle - spesielt på lure ting og nyttige saker. Problemet er at de oftest støver ned i en skuff. Men nå skal jeg samle de her, så de er lett tilgjengelige! Mest for min egen del, men du får gjerne snappe opp tips om du vil :)

Kategorier

Arkiv

hits