Oppskrift på pasta med bacon, tomat, oliven og creme fraiche

Bacon, løk og hermetisk tomat har jeg jo som oftest hjemme, og nå vet jeg hva jeg kan gjøre med de olivenene jeg aldri får spist opp (det minner meg også på at jeg må få skrevet ned den oppskriften på kjøttpudding med oliven, soltørket tomat og feta, som Mannen likte så godt!):

1 onion

  a few rashers of bacon or a pack of lardons

  1 400g tin of tomatoes

  Creme fraiche

  black olives

  fresh parsley

  1 clove garlic

  sugar

 

1.Heat a frying pan or casserole dish, snip the bacon into pieces and fry - if they're not very fatty, add a little oil, otherwise let them cook in their own fat

2. Meanwhile, chop the onion and add it to the bacon once it's crisp. Saute gently. If the bacon hasn't released much fat/ water, add a little butter or a splash of red wine for the onion to cook in

3. Add the chopped garlic, let it cook for a minute or two, then add the tomatoes. Season with salt, pepper and a pinch of sugar

4. Bring to the boil then reduce heat and allow to simmer gently to reduce and thicken a little (about ten mins). Destone and add olives. You could put the pasta on at this stage, or leave it to simmer for a while longer (just stir occasionally)

5. Just before serving, stir in lots of fresh, chopped parsley and a tablespoon or two of creme fraiche. Check seasoning and serve over pasta

Kilde: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1001633/easy-bacon-tomato-pasta#.UTnf_xQGDXQ.email

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kate A. F.

Kate A. F.

37, Vestby

Jeg er en kløpper til å samle - spesielt på lure ting og nyttige saker. Problemet er at de oftest støver ned i en skuff. Men nå skal jeg samle de her, så de er lett tilgjengelige! Mest for min egen del, men du får gjerne snappe opp tips om du vil :)

Kategorier

Arkiv

hits