Beregne mengder mat til koldtbord

Etter dåpen forrige helg ble vi sittende igjen med mengder mat til overs, så her er en liten "note to self" hvis jeg skal lage koldtbord igjen...

Opprinnelig beregningsmodell var den fra matprat.no: 500-600 g mat pr. pers (inkl. tilbehør), hvorav halvparten bør være fisk/kjøtt. Dermed beregnet jeg følgende pr. pers:

60 g roastbiff
60 g skinkepålegg
60 g spekeskinke
60 g røkelaks
60 g reker
60 g eggerøre (eller 1 egg pr. pers)
40 g grønn salat
40 g waldorfsalat
40 g potetsalat
20 g rømme
10 g majones
10 g remulade

(Opprinnelig plan, som utgjorde 520 g totalt, hvorav 360 g fisk/kjøtt - noe som hadde vært evig nok. Men i god, gammeldags nordnorsk matånd, så la jeg til følgende, sånn for sikkerhets skyld, for Gud forby at det blir for lite mat!)

60 g kylling (eller 1 stk lår pr. pers) - varmt
60 g karbonade (eller 1 stk pr. pers) - varmt
60 g pate m/ bacon - varmt
20 g stekt løk - varmt
20 g ertestuing

=740 g totalt, hvorav 540 g fisk/kjøtt og 200 g tilbehør
(pluss ca 150 g brød pr. pers, dvs 3-5 skiver)

Jeg kunnet ha droppet alt det varme - mindre stress og planlegging, og det hadde vært evig nok mat! Vi var 16 pers på dåpen, pluss at jeg hadde restefest som mettet 16 pers... Og 5 kaker kunne blitt redusert til 2 stk, toppen 3 for variasjonens skyld :) Og når det gjelder tilbehør, så ville det vært nok med 1 eske cherrytomater, 1 agurk, 1 boks ananasringer, 1 appelsin, 1 paprika, 2 sitroner, 1/2 melon, 1/2 bunt reddiker, 1 eske druer, 1 eske physalis... tror det var det.

Sånn! Da har jeg det ikke bare i husken, med svart på hvitt!

Stikkord:

5 kommentarer

Elin Christine

16.10.2011 kl.09:06

Tusen takk for tips sier jeg bare :) Jeg skal ha dåp den 30 oktober, og jeg hadde planlagt å beregne mer mat enn det du gjorde. Vi skal ha mange småspiste også, så da hadde nok jeg sittet igjen med veldig masse mat.

Kate A. F.

16.10.2011 kl.18:15

Elin Christine: Bare hyggelig å kunne hjelpe :) Litt mat er alltid hyggelig å sitte igjen med, men det er så synd å måtte kaste masse! Åja, jeg hadde forresten også et par brødposer med vaskede salatblader til å pynte fatene med (istedenfor sånne kakeservietter, som blir vasstrukket av maten), og noen vanlige tomater (ca 4?) til å skjære ut sånn sikksakkmønster-tomatroser. Jeg hadde 4 brød/loff, men måtte kjøpe ett til for å få nok til restefest-gjestene mine ;)

Nok et tips: Gi ansvar for opplegging av mat, påfyll av mat/brød, rydding, oppvask og kaffekoking til noen andre, så får du med deg det meste av dagen, du også! Lykke til med dåp, det er så høytidelig og fint :) Jeg trilla tårer hele gudstjenesten, men jeg er helt håpløs sånn...

anita

26.03.2012 kl.18:50

har lagt til denne i Favoritter, nærmer seg første Konfirmasjon her i huset ...

Sandra

15.05.2013 kl.14:00

Supert tips!!! Takk :) lager dåp til 35 pers og da vet jeg nå hvordan jeg skal gjøre det! Beregne mat til 20 :) (5 er barn av de 35).

Kate A. F.

16.05.2013 kl.14:16

Sandra: Bare hyggelig å kunne hjelpe :) Greit å kunne spare både penger og slippe å kaste masse mat! Lykke til med dåpen!

Skriv en ny kommentar

Kate A. F.

Kate A. F.

37, Vestby

Jeg er en kløpper til å samle - spesielt på lure ting og nyttige saker. Problemet er at de oftest støver ned i en skuff. Men nå skal jeg samle de her, så de er lett tilgjengelige! Mest for min egen del, men du får gjerne snappe opp tips om du vil :)

Kategorier

Arkiv

hits