Ryddesystem - del 2

Det er ikke bare FlyLady som har system for rotet. Vi i Villa har samlet tips fra ymse blogger - og nå finnes tipsene også i min blogg: Ti tips for en vellykket ryddesjau

Kilde: Vi i villa

 

Siden de flyttet siden, klipper jeg rett fra artikkelen (som du kanskje finner her: http://www.viivilla.no/interior/annet-om-innredning/10-tips-for-et-vellykket-ryddesjau/):

Ha en plass til alt
Med det menes nøkler, lommebok, binderser, fargestifter, fjernkontroller, regninger og så videre. Hvis alt har sin plass, er det ganske vanskelig å miste noe - såfremt du har lært deg og de andre i husholdningen hvor den plassen er.

Kvitt deg med noe når du tar med deg noe hjem
Har du kjøpt en ny genser? Prøv å kvitte deg med en gammel genser når du legger den nye inn i skapet. Du blir ikke kvitt rotet hvis du bare lesser på med nytt oppå det gamle.

Bokser, bokser, bokser!
Oppbevaring er nøkkelen til lykke. Selv om du har tonnevis med skrot, vil esker, bokser og kasser gjøre det mer håndterlig. Noen bruker penger på kurver og plastkasser, andre nøyer seg med skoesker og pappesker. Det velger du selv. ?Sjekk forøvrig alle de flotte bidragene Norske Interiørblogger fikk på sin oppbevaringstips-utfordring.

Finn.no er din venn
Selg det du ikke trenger. Bøker, CDer, DVDer, klær, møbler. Hvis du har noe du vil kvitte deg med er det alltids noen som er villige til å betale for det.

Kasterunde to ganger årlig
Gjør det til en vane, at to ganger i året så bruker du en dag eller to på å gjøre ingenting annet enn å rydde opp i rotet ditt. Kast, kast, kast.

Legg ting på lagring
Juletrepynten skal ligge i skjul i elleve måneder etter julen, det er ingen grunn til at den esken skal stå i skapet på soverommet hvis du ikke har plass til det. Legg det på loftet med en gang. Legg minner og ting du ikke skal ta frem så ofte innerst på loftet.

Begynn i det små
Blir du litt overmannet av tanken på alle greiene i huset ditt? Begynn med 10 minutter kast&rydd hver dag. Velg en haug, ett skap, en skuff om gangen. Plutselig har du ryddet et helt rom.

Kast aviser og magasiner etterhvert
Kataloger kan du kaste, skal du bestille noe finner du det uansett på nett. Magasiner du plutselig skulle lest igjen får du tak i på biblioteket.

Kjøp multifunksjonelle maskiner

En kaffemaskin som både kverner, trakter og steamer. En fjernkontroll for alle funksjoner på TV og stereoanlegg. En blender som også fungerer som food processor. Hvis du kjøper kjøkkenmaskiner og andre ting som har multifunksjon, sparer du plass!

Lag lister
Ha med deg en listebok overalt, der du skribler ned ideer, to-do-lister og huskelister. Hvis du skriver ned det du tenker på, vil du mer sannsynlig følge det opp. Skriv opp at du skal på Fretex med en pose klær, på gjenbruksstasjonen med de gamle møblene, en liste over hva du vil ha gjort i huset på tirsdag og så videre. Lister er en gave til den som sliter med rot!

Vil du bli ryddig - med hjelp fra nettet?
Unclutterer har også gode tips. Hos bloggerne Anettes hus, Fru Fly og hos journalistens Systemblogglaget finner du også triks til organisering av familie og hjem.
Sjekk også 43Folders og les om listemakere hos BBC.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kate A. F.

Kate A. F.

38, Vestby

Jeg er en kløpper til å samle - spesielt på lure ting og nyttige saker. Problemet er at de oftest støver ned i en skuff. Men nå skal jeg samle de her, så de er lett tilgjengelige! Mest for min egen del, men du får gjerne snappe opp tips om du vil :)

Kategorier

Arkiv

hits