Kjedebrev med matoppskriftsutveksling

Jeg sendte for en gang skyld videre et kjedebrev, og her kommer etter hvert oppskriftene som brevet er ment å resultere i (anmeldelse av retten kommer etterhvert som jeg lager dem!):

Sørlandets rose 

25.03.11: Kan anbefales! Spesielt hvis du liker fluffy mandelbunn og krem med kaffesmak. Med unntak av å male mandler, så er den kjapp og enkel både å lage og få til. Bare pass på at du pisker skikkelig eggedosis!

Bunn:
4 egg
2 1/2 dl farin      piskes til eggedosis
200 gram malte mandler
1 ss hvetemel blandes med 3/4 ts bakepulver     blandes
Smurt papir legges i bunn og langs kanter av rundforma
 Stekes:
oppvarma komfyr 150 grader
øk til 180 grader , 30-40 min steketid

Fyll:
3 dl kremfløte
1 stor ts nescafe
2 ts kakao
1 ts vaniljesukker
3 ss melis                      Alt dette piskes og legges på toppen av kaka etter at den er ferdig stekt og avkjølt

Knallgod skinkeform (ikke prøvd enda)
8-10 poteter
2-3 gullrøtter
1 liten bukett brokkoli
2 små blomkål
1 purre
1 skinkeboks
1 beger kremost, Hvitløk
1 beger kremost, krydder
1 dl matfløte
2 dl melk
Diverse gode kryddere jeg har i skapet (gjerne suppebuljong, Natvigs krydderblanding)
4-6 skiver bacon eller pølser (kan sløyfes)
Revet hvit ost

1. Skrell og rens poteter og grønnsaker og skyll det
2. Del poteter og grønnsakene i litt store biter.... kok potetene i ca. 10. min og la grønnsakene koke i 2-3 min.
3. Skyll det i kaldt vann og la det renne av seg.
4. Del skinke i strimler/terninger og klipp bacon(Pølser) i biter og stek lett i stekepanne.
5. Kok opp melk, fløte og kremoster og ha i litt krydder som man selv ønsker
6. Legg godt avrent grønnsaker i en smurt ildfast form lagvis med skinke/bacon(Pølser)
7. Hell over ost og melkeblandingen
8. Dryss over litt revet ost
9. Stek i varm stekeovn på 225 grader på midterste rille i c. 30 min.

Pogaca (Hjemmelaget butterdeig fylt med feta ost, tyrkisk oppskrift) (ikke prøvd enda)
Deig:
250g. Margarin (det skal være i rom temperatur)
1dl. Matolje
3dl. Naturell yoghurt
2 egg
1ts. Natron
1ts. Salt
850g. Hvetemel  (50g.til hvis det trengs)
2 eggetplommer for pensling

Fyll: 
250g - 350g. Feta ost, most eller most potet.

Ha alle ingredienser i en kjøkken maskin. Rør den i 5min. Ha deigen i valnøtt strørrelser. Gjør dem flatt og rund og ha fyllet i midten av deigen og lukket denne. Sett på bakebrettet. Penslemed eggeplomme og stek dem ved 225C 15-20 min. De kan serveres nystekte og med te (helst tyrkisk te!).

Krabbe med avocadopure og tomater (ikke prøvd enda)

(Til forrett: 4 pers)

 

Krabbeblanding:

250 g renset krabbekjøtt ( kan bruke kongekrabbe klør)

2 ts olivenolje

2 ts friskpresset limesaft

salt, pepper

  

Bland dette sammen

 

Avocadopure:

2 avocado

litt limesatf

salt, pepper

2-3 dråper tabaco

 

Knus avocado med gaffel og bland sammen

 

Tomatblanding:

4 store tomater

1ss olivenolje

2 sjalottløk, finhakket

 

Bland sammen og la der stå og trekke litt

 

Legg tomatsalaten på en liten talerken (lag en liten sirkel), legg krabbeblandingen på tomatblandingen, topp den med avocadopuren, pynt gjern med friske urter etter smak en liten skive med riset loff ved siden av er og foretrekke.

 

Sjokoladekake eller gulrotkake? Ja takk, begge deler! (ikke prøvd enda)

 

Kakebunn:

100g smør

150 g kokesjokolade

3 mellomstore gulrøtter

3 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakpulver

1 klype salt

 

Glasur, for eksempel:

50 g smør

100 g Philadelphiaost

1 ts vaniljesukker

Melis (kanskje 125g) - eller ha på en vanlig sjokokrem

 

Varm stekeovnen til 175 grader C. Pensle en 24 cm springform.

  1. Smelt smøret og trekk det fra varmen. Tilsett sjokolade i biter. Rør til jevn røre.
  2. Finriv gulrøtter.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  4. Tilsett mel iblandet vaniljesukker, bakepulver og salt.
  5. Bland alt sammen forsiktig ? bruk slikkepott.
  6. Ha røren i formen og stek kaka på nederste rille i ca. 1 time.
  7. Avkjøl helt før du tar på ostekremen (eller sjokokrem).

Pastasalat med laks (4 personer) (ikke prøvd enda)

300 g pastaskjell

300 fersk eller varmrøkt laks

olivenolje til steking

1 knippe grønn asparges

1 rødløk

1 avokado

100 g dypfryste erter

2 del finstrimlet purre eller vårløk

5 dl blandet salat

 

Dressing:

1 ss hvitvinseddik

3 ss olivenolje

2 hvitløkfedd (presset)

1ss flytende honning

1 ts finrevet sitronskall

salt og pepper

 

Kok pastaen. Skyll den i kaldt vann og la den renne godt av.

Skjær laksen i små biter og stek den i olje. Bruker du varmrøk laks, er det bare og dele den i biter.

Kok aspargesen i lettsaltet vann i ca 2 min. Deles på tvers og på langs.

Rens og skjær rødløken i tynne ringer.

Avokadoen i båter.

Blad alle grønnsakene med pastaen og bland forsiktig inn laksebitene.

Legg salaten over på et serveringsfat.

Bland sammen dressingen og ringle den over salaten.

Godt brød hører med.

 

Kake som passer for glutenallergikere (ikke prøvd enda)

Bunn:

4 egg

250 g sukker

250 g malte mandler

 

Pisk eggedosis, skjær mandlene forsiktig i eggedosisen.
Bakepapir i bunnen i smurt form, bruk to kakeformer da kaken er vanskelig å dele i to.

Stekes på 175-180 grader, midterste rille på rist i ca 35 minutter.

 

Fyll inni og oppå kaka:

¾ dl vann

¾ plate Dronning kokesjokolade

 

Smeltes i vannbad.

 

1 stort egg

100 g melis (må ofte bruke mer)

200 g meierismør

 

Dette piskes til krem, så tilsettes sjokoladen

Smøres mellom kakene, over og rundt det hele

Resten av kokesjokoladen strøs over, bruk rivjern

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kate A. F.

Kate A. F.

36, Vestby

Jeg er en kløpper til å samle - spesielt på lure ting og nyttige saker. Problemet er at de oftest støver ned i en skuff. Men nå skal jeg samle de her, så de er lett tilgjengelige! Mest for min egen del, men du får gjerne snappe opp tips om du vil :)

Kategorier

Arkiv

hits