God og ikke for innviklet tapas

Kjøttboller i tomatsaus
Kjøp ferdige kjøttboller og et glass ferdig tomatsaus. Krydre tomatsausen etter lyst. Kanskje litt godt med chili? Varm kjøttboller i tomatsausen,

Marinert indrefilet
Mariner et stykke indrefilet (en biff hvis dere er 2-4 pers) i en ferdigmarinade (sånn du finner i krydderhylla). Ha marinade og biff i en plastpose, knyt igjen og la det ligge på kjøkkenbenken i noen timer, så biffen blir romtemperert. Vend på posen av og til. Stek i varm panne (ikke så varmt avt smøret blir brunt!) 1-2 minutt på hver side, så du får en fin stekeskorpe. Etterstek i ovnen ved 160 grader i ca 15 min (eller bruk steketermometer, 60 grader kjernetemperatur). La hvile noen minutter før du skjærer opp 1/2 cm skiver.

Ovnsstekte småpoteter
Kjøp ferdig krydrete småpoteter i form på Ica. Stek i ovnen (200 grader, ca 1/2 time)

Ovnsstekt champignon
Kjøp ferdig krydrete champignon i form på Ica. Stek i ovnen (160 grader, ca 1 kvarter)

Pølsespyd
Tre grillpølsebiter, paprika, tørket aprikos, pepperoni/chorizo/salami og ananas på spyd, stek samtidig med champignong og indrefileten. Snu spydene en gang underveis.

Chili- og korianderreker
Mariner ferdig pillede reker i litt olje, knust hvitløk og chili i skiver i 1/2-1 time. Fres hurtig i smør og klipp masse frisk koriander over.

Aspargesrull
Forvell grønne asparges og avkjøl. Legg asparges og skiver med parmesan på en skive spekeskinke. Rull spekeskinke rundt så det holder seg sammen.

Rødfiskwrap
Smør snøfrisk på en hvetetortilla, legg en skive røkelaks (eller ørret) på, rull sammen og skjær i skiver. Krydre med pepper.

Kyllingvinger med blåmuggostedip
Bland 1 del romtemperert blåmuggost (roquefort eller norzola, f.eks.) med 3 deler creme fraiche og en dæsj majones (ca 1 ss til 4 dl dressing), krydre med salt og pepper. Varm ferdigstekte kyllingvinger.

Liksom-aioli
Bland 1 del majones og 2 deler creme fraiche med 1-2 fedd knust hvitløk, krydre med salt og pepper.

Serveres med godt brød, kanskje en grønn salat og gjerne noen dipsauser til. Honey mustard, f.eks.?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kate A. F.

Kate A. F.

36, Vestby

Jeg er en kløpper til å samle - spesielt på lure ting og nyttige saker. Problemet er at de oftest støver ned i en skuff. Men nå skal jeg samle de her, så de er lett tilgjengelige! Mest for min egen del, men du får gjerne snappe opp tips om du vil :)

Kategorier

Arkiv

hits